Alan Planlama
Mekan tasarımının en temel öğesidir. Alanın nasıl kullanılacağına dair derinlemesine bir analiz gerektirir. Mekanın yerleşimi ve yöneliminin anahtarlarını içerir. Mobilya, ekipman ve donanımların mevcudiyeti hesaplanarak yapılır. Kapatılması yada açık bırakılması gereken yerler planlamaya dahil edilir.Mekanı kullanacak olan müşterilerin potansiyel davranışları göz önünde bulundurulmalıdır.
Planlama denilince stil tercihleri ve müşteri zevk ve renklerinin birleşiminin algılanması doğru değildir. Bina yada odanın kullanım amacı, ne tür etkinliklere ev sahipliği yapacağı, müşterilerin hangi ihtiyaçlarını karşılayacağı daha önceliklidir.
Bu ihtiyaçlar: Depolama, masa alanı, aydınlatma, temizlik ihtiyaçları, alanlar, uyku düzenlemeleri, banyo, diğer odalara erişim veya iç ve dış girişler ve daha fazlası olabilir.
Alan Planlarken;
Sizlerin ihtiyaçlarını değerlendirip beklentileriniz ile harmanlarız.
Mekana ait ölçümler yaparak veriler elde ederiz. Bu veriler ışığında sağlıklı bir analiz yaparak mekana ait diğer özellikleri de (aydınlatma, havalandırma, kapasite, vb.) hesaplarız.
Oda, ofis, mutfak gibi alanlardan azami ölçüde yararlanılması için esnek ve işlevsel planlama yaparız. Bir mekanın kullanımına ek olarak mekan içinde mekan oluşturarak farklı ihtiyaçlara cevap ararız.
Ergonomiyi de işin içine dahil edip mobilya ve ekipman seçimini bu aşamada sizler ile kararlaştırırız. Gereken danışmanlık hizmetini sunarız.
Kullanılacak olan malzemelere bir ruh kazandırmak için renk, stil, aydınlatma gibi özelikleri de sizler ile kararlaştırırız. Gereken danışmanlık hizmetini sunarız.